Toidurasvad võib jagada tahketeks ja vedelateks. Vedelas rasvas on palju polüküllastumata ja monoküllastumata rasvhappeid. Uuringud on näidanud, et vere kolesteroolisisaldust on võimalik vähendada, asendades tahke rasva vedelaga. Parimad vedela rasva allikad on taimeõlid ja pehmed või vedelad margariinid, samuti kala.
Südamele tervislik oomega-3
Ilmselt olete kuulnud oomega-3-rasvhapete tervislikkusest inimkehale. Oomega-3-rasvhapped on polüküllastumata rasvhapped, mida leidub palju rapsi- ja tudraõlis. Uuringud näitavad, et need edendavad südame tervist mitmel moel. Näiteks soomlaste jaoks on rapsi- ja tudraõli kõige olulisemad taimsete oomega-3-rasvhapete allikad.
Vältige tahket rasva
Tahkes rasvas on palju küllastunud rasvhappeid, mida peaks toidus olema nii vähe kui võimalik. Tahket rasva saame eelkõige loomsetest saadustest nagu või, koor ja rasvased juustud. Ka rasvane liha, hakkliha ja vorstid sisaldavad tahket rasva. Valmistoitude ja -küpsetiste rasva kvaliteedi määrab neis kasutatud tooraine rasv.