Südamesõbralik toitumine

Südamele tervislik toiduvalik on maitsev, värvikas, vaheldusrikas ja mitmekesine. Tervislik toitumine ei tähenda tuttavast toidust loobumist. Eelkõige on oluline toitu tervislikult valmistada. Lisaks sellele tuleks süüa regulaarselt ja mõõdukalt, ning maitsvat toitu ka nautida! Ükski toit eraldi võttes ei muuda toitumisharjumusi südamele kahjulikuks. Oluline on tervik ja igapäevased valikud.

Valides pigem kergemaid, vedelaid rasvu ning süües kiudainerikkaid toite hoiate oma kehakaalu ning vere rasva- ja suhkrusisalduse kontrolli all. Toitumisalased soovitused ütlevad, milline on tasakaalustatud toitumine.

Aamiainen kulhossa ja kupillinen teetä

10 näpunäidet südame tervishoiuks:

  1. Söö kiudainerikkaid teravilju: leiba, putru, pastat ja riisi.
  2. Söö sageli kartuleid, juurvilju, aedvilju, marju ja puuvilju.
  3. Vali pigem väherasvased lihatooted.
  4. Söö vähemalt paar korda nädalas erinevaid kalaroogi.
  5. Söö mõõdukalt mune, rupskeid, krevette ja kalamarja.
  6. Vali madala rasvasisaldusega või rasvavabad piimatooted.
  7. Vali taimsetel rasvadel põhinev toorjuust või toidukoor.
  8. Väldi tahkeid rasvu nagu näiteks või. Taimeõlid ja margariinid sisaldavad häid rasvu.
  9. Muuda salat lusikatäie õlikastme abil mahlasemaks.
  10. Kasuta leiva peal rapsiõli baasil valmistatud margariini või võiet.