
PÕHI |
|
175 g |
Keiju margariini
|
5 dl |
nisujahu
|
1 1/2 dl |
suhkrut
|
TÄIDIS |
|
1 |
sidruni mahl
|
1 |
sidruni riivitud koor
|
4 |
munakollast
|
1 |
terve (kollane + valge) muna
|
100 g |
sulatatud Keiju margariini
|
3 dl |
tuhksuhkrut
|
BESEE |
|
4 |
munavalget
|
2 dl |
suhkrut
|
Valmistamine
24-sentimeetrise läbimõõduga lahtikäivas koogivormis
Üdini ameerikalik ja koostiselt kerge sidruni-beseetort ühendab endas magususe ja sidruni mõrkja maitse. Sidruni-beseetort koosneb krõbedast nisutainapõhjast, kollasest sidrunitäidisest ja heledast beseeglasuurist.
Sega omavahel Keiju margariin, nisujahu ja suhkur.
Vajuta tainas küpsetuspaberiga kaetud eemaldatava põhjaga vormi põhjale ja äärtele. Eelküpseta põhja 250 kraadi juures ahju keskosas umbes 10 minutit.
Riivi sidrunikoor. Pressi sidrunimahl kaussi. Sega selle mahlaga riivitud sidrunikoor, munakollased, muna, sulatatud Keiju margariin ja tuhksuhkur.
Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja pane ahju tagasi. Küpseta, kuni täidis on tahenenud.
Valmista besee, vahustades omavahel munavalged ja suhkur. Vala besee tahkunud täidise peale ja küpseta torti, kuni besee on saanud õrna pruunika tooni.