WHOOPIE-KOOGIKESED |
|
2 |
muna
|
1 1/2 dl |
fariinsuhkrut
|
3 1/2 dl |
nisujahu
|
2 tl |
küpsetuspulbrit
|
1 tl |
kardemoni
|
1 tl |
ingverit
|
2 dl |
riivitud porgandit
|
100 g |
Keiju margariini
|
2 dl |
piima
|
TÄIDIS |
|
60 g |
Keiju margariini
|
4 dl |
tuhksuhkrut
|
2 tl |
vaniljepuru
|
100 g |
kodujuustu
|
Valmistamine
Neid porgandi-kodujuustu whoopie-koogikesi võiks nimetada ka minisuuruses porgandikookideks. Kui traditsioonilise porgandikoogi tegemine tundub liiga vaevarikas või seda on söömiseks lihtsalt liiga palju, on need väikesed suupisted suurepärane alternatiiv. Porgand annab whoopie-koogikestele kauni oranži tooni. Tainast saab valmistada 20 whoopie’t.
Valmista whoopie-koogikesed, kloppides suhkru ja munad vahule. Lisa vahule nisujahu, küpsetuspulber, kardemon, ingver ning Keiju margariin. Lõpuks lisa piim ja riivitud porgand. Sega ühtlaseks.
Pane lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes kaheeurose mündi suurused tainatükid. Jäta kerkimisruumi. Küpseta neid ahju keskosas 175 kraadi juures umbes 10 minutit. Hoidu üle küpsetamisest, sest koogikesed peavad jääma veidi pehmeks.
Valmista täidis, segades selleks kokku tuhksuhkru, vaniljepuru ja kodujuustu. Lisa Keiju margariin. Täida whoopie alles jahtununa: määri ühe koogikese siledale pinnale täidist ja suru teine koogike selle peale.