Retsept

KOOSTISOSAD |
|
1 dl |
riivsaia
|
2 dl |
hapupiima
|
1,5 spl |
Keiju margariini
|
1 |
muna
|
400 g |
lambahakkliha
|
1 |
sibul
|
1 tl |
soola
|
3 |
küüslauguküünt
|
1/3 tl |
jahvatatud musta pipart
|
1/2 tl |
kuivatatud rosmariini
|
KASTE |
|
1 purk |
tervelt konserveeritud kirsstomateid (400 g)
|
1 |
sibul
|
2 spl |
Keiju margariini
|
2 |
küüslauguküünt
|
2 tl |
mett
|
1/2 |
punast tšillit
|
1 spl |
hakitud värsket tüümiani
|
näpuotsatäis soola ja musta pipart
|
Valmistamine
Haki sibul ja küüslauk peeneks, kuumuta pannil Keiju margariinis klaasjaks. Sega kausis kokku hapupiim, riivsai, sibul, muna ja hakkliha. Maitsesta taigen ja vormi sellest märgade kätega lihapallid.
Prae lihapallid pannil Keiju margariinis või küpseta ahjus 225 kraadi juures 15-20 minutit.
Haki kastme jaoks sibul ja küüslauk ning tšilli. Kuumuta Keiju margariinis klaasjaks ja lisa muud ained. Kuumuta. Kontrolli maitseid ja kaunista roog värske tüümianiga.