Retsept
KOOSTISOSAD |
|
1/2 dl |
Keiju margariini
|
1 |
sibul
|
2 |
küüslauguküünt
|
3 dl |
risotoriisi
|
8 dl |
kuuma kana- või köögiviljapuljongit (valmistatud 2 puljongikuubikust)
|
120 g |
konserveeritud kukeseeni või muid seeni (150 g värskeid seeni)
|
1/4 tl |
purustatud musta pipart
|
2 spl |
hakitud peterselli
|
40 g |
Keiju margariini
|
1/2 dl |
riivitud parmesani
|
Valmistamine
Kuumuta hakitud sibul ja küüslauk koos Keiju margariiniga poti põhjal kergelt klaasjaks. Lisa riis ja sega paar minutit. Lisa detsiliitri kaupa kuuma puljongit ja sega hoolikalt. Jätka valmistamist keskmisel kuumusel ja lisa puljongit juurde alles siis, kui eelmine osa on riisi imendunud. Kui risoto hakkab valmis saama, lisa hakitud seened ja maitsesta musta pipraga. (Kui valmistad risotot värsketest seentest, siis enne risotosse lisamist puhasta ja tükelda need ning prae kergelt õlis läbi.) Võta pott tulelt ning lisa margariin, parmesan ja petersell.