Retsept
KOOSTISOSAD |
|
1/2 dl |
suhkrut
|
100 g |
Keiju margariini
|
1 |
muna
|
2 dl |
nisujahu
|
1/2 tl |
küpsetuspulbrit
|
VANILJEKASTE |
|
2 dl |
piima
|
1/2 dl |
Keiju margariini
|
1 spl |
suhkrut
|
1 spl |
kartulitärklist
|
1 tl |
vaniljesuhkrut
|
1 |
muna
|
1 purk |
konserveeritud aprikoose või sama palju värskeid
|
Valmistamine
Sega kausis suhkur ja margariin. Lisa muna ja siis jahud, mille hulka on segatud küpsetuspulber. Sega taigen ühtlaseks ja suru eelnevalt Keiju margariiniga kokku määritud koogivormi põhja. Küpseta ahju alumisel osal 175 kraadi juures 30 minutit.
Lase põhjal enne vaniljekaste lisamist korralikult jahtuda. Sega kaste koostisosad potis kokku ja kuumuta, samal ajal pidevalt vispliga segades. Võta pott tulelt kohe, kui kaste pakseneb. Laota jahtunud kaste koogipõhjale. Kaunista poolikute aprikooside või neist lõigatud viiludega.